Schoolbezoeken

Schoolbezoeken 2017

Ik bezoek regelmatig scholen en bibliotheken ergens in het land. Ik vertel kinderen dan over het schrijven van boeken, en wat daar allemaal bij komt kijken. Als je, zoals ik, historische boeken schrijft, dan moet je daar bijvoorbeeld veel voor uitzoeken. Ik laat zien hoe ik dat doe aan de hand van een PowerPoint presentatie. Ik lees altijd een stukje voor en als er tijd is doe ik een kwis. En waar natuurlijk altijd tijd voor is, is de vragen van kinderen.

Dinsdag 10 oktober ben ik op de Pabo van Hogeschool Inholland in Rotterdam.

Op woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 februari 2017 

en op donderdag 9 en vrijdag 10 februari 2017
ben ik in de bibliotheek in Nieuwegein. In mijn eigen 'theatertje' ontvang ik dan zo'n tien verschillende basisscholen die naar de bibliotheek komen. Daar ga ik ze alles vertellen over Piratenbloed, over hoe hoofdpersoon Sebastiaan piraat werd, waar het verhaal zich afspeelt, hoe het boek tot stand gekomen is en nog veel meer. En daarna ga ik hen vragen wat zij ervan weten!


Maandag 3 april ben ik op het Wartburgcollege in Rotterdam


Zondag 9 april geef ik een lezing voor de Jeugduniversiteit over Abel Tasman.
Kan een ontdekkingsreiziger dingen ontdekken die niet bestaan?


​​Abel Tasman is de beroemdste ontdekkingsreiziger van Nederland. Toch kent niet iedereen zijn naam. Best gek, toch? Abel Tasman werkte in 1642 voor de Verenigde Indische Compagnie (VOC) toen hij de opdracht kreeg het Onbekende Zuidland te ontdekken. En landen ontdekken was precies wat Abel deed. Toch was de VOC niet blij met hem. Hoe zat dat eigenlijk precies?

Voor het boek Hollandse Helden van Uitgeverij Scala schreef ik een verhaal over Abel Tasman. Mijn lezing zal gaan over zijn ontdekkingsreizen en hoe hij een belangrijke rol speelde bij het in kaart brengen van het Onbekende Zuidland.
De lezing vindt plaats in het Noordelijk Scheepvaartmuseum en is alleen toegankelijk voor een selecte groep kinderen. Ouders zijn niet toegestaan!

 

Schoolbezoeken worden geregeld door de Stichting Schrijvers School en Samenleving. Via deze link kom je op hun pagina sss