Schoolbezoeken
Schoolbezoeken 2018
Ik bezoek regelmatig scholen en bibliotheken overal in het land. Ik vertel kinderen dan over het schrijven van boeken, en wat daar allemaal bij komt kijken. Als je, zoals ik, historische boeken schrijft, dan moet je daar bijvoorbeeld veel voor uitzoeken. Ik laat zien hoe ik dat doe aan de hand van een PowerPoint presentatie. Ik lees altijd een stukje voor en als er tijd is doe ik een kwis. En waar natuurlijk altijd tijd voor is, is de vragen van kinderen.
Woensdag 31 januari ben ik op de Pabo van Hogeschool InHolland in Dordrecht
Maandag 19 februari ben ik op het Johannes Fontanuscollege in Barneveld
Vrijdag 9 maart ben ik jurylid bij de voorleeswedstrijd in de bibliotheek van Oosterwolde
Dinsdag 20 maart ben ik op College de Heemlanden in Houten
Woensdag 4 april ben ik op de Schrijversdag van het Theresialyceum in Tilburg
Zaterdag 14 april ben ik in Kinderboekwinkel de Kleine Kapitein voor de onthulling van een speciale boekenplank met boeken van Groninger jeugdboekenschrijvers
De Schrijvers van de Ronde Tafel op onze jaarlijkse Archeondag (2017)
Op 2e Pinksterdag maandag 21 mei ben ik op Landgoed Schouwenburg in 't Harde voor de Kastelendag
Fietstocht langs 9 kastelen voor 9 verhalen
Voor de Dag van het Kasteel hebben de Schrijvers van de Ronde Tafel een bijzonder boek geschreven. Iedere schrijver heeft een kasteel bezocht, en daar een verhaal over geschreven. De verhalen zijn gebundeld in een boek dat Verborgen Verhalen heet. Het kasteel uit mijn verhaal is Huis Schouwenburg en ligt in 't Harde. Vroeger kwamen er altijd veel kinderen logeren op Schouwenburg en mijn verhaal gaat over de avonturen die ze op het landgoed beleefden tijdens een snikhete zomerdag in 1947.
Dit evenement is speciaal voor kinderen, al mogen ze ook hun ouders, grootouders of andere familieleden meenemen. Op 2e Pinksterdag kun je meedoen aan een fietstocht die voert langs de negen kastelen die meedoen en op elk kasteel leest een schrijver haar of zijn verhaal voor.
Dit Verhalen Vertelevenement wordt in Gelderland georganiseerd door de NKS. Je kunt het boek Verborgen Verhalen kopen op elk kasteel op de route.
Woensdag 6 juni ben ik in Tivoli Vredenburg in Utrecht voor de Dag van de Jonge Jury
Zondag 9 april 2017 geef ik een lezing voor de Jeugduniversiteit over Abel Tasman.
Kan een ontdekkingsreiziger dingen ontdekken die niet bestaan?
Abel Tasman is de beroemdste ontdekkingsreiziger van Nederland. Toch kent niet iedereen zijn naam. Best gek, toch? Abel Tasman werkte in 1642 voor de Verenigde Indische Compagnie (VOC) toen hij de opdracht kreeg het Onbekende Zuidland te ontdekken. En landen ontdekken was precies wat Abel deed. Toch was de VOC niet blij met hem. Hoe zat dat eigenlijk precies?
Voor het boek Hollandse Helden van Uitgeverij Scala schreef ik een verhaal over Abel Tasman. Mijn lezing zal gaan over zijn ontdekkingsreizen en hoe hij een belangrijke rol speelde bij het in kaart brengen van het Onbekende Zuidland.
De lezing vindt plaats in het Noordelijk Scheepvaartmuseum en is alleen toegankelijk voor een selecte groep kinderen. Ouders zijn niet toegestaan!
Schoolbezoeken worden geregeld door de Stichting Schrijvers School en Samenleving. Via deze link kom je op hun pagina sss